subota, 11. ožujka 2017.

ČOKOLADNA TORTA

Biskvit:
  • 8 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 10 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 kašike kakaa
Sastojke umutite, ja kao i obično najpre žumance i šećer, a posle dodajem ostalo i na kraju sneg od belanca. Kad se biskvit ispeče prerežite ga dva puta tako da dobijete tri kore. Nakon toga sledi slaganje torte što obavezno radite u kalupu u kojem ste i pekli tortu.
Krema:
  • 1 l mleka
  • 250 g margarina
  • 400 g čokolade
  • 3 narandze (naribati koricu)
  • 300 g šećera
Sve sastojke zajedno skuvajte na laganoj vatri. Vruću kremu zalijte preko biskvita, tako da u kalupu slažete:
biskvit
zaliti kuvanom kremom
biskvit
zaliti kuvanom kremom
biskvit
Vrh biskvita stavite na dno kalupa kad zalivate kremom, pa kad tortu okrenete to će vam opet bit vrh biskvita, tj. torte. Kad ste složili biskvit i kremu stavite tortu da se hladi. Kad se potpuno ohladi izvadite je iz kalupa i prelijte glazurom.
Glazura:
  • 200 g čokolade
  • 50 g margarina
  • 0,5 dcl mleka

Nema komentara:

Objavi komentar