nedjelja, 19. ožujka 2017.

Torta sa jafa keksom

torta sa jafa keksom
Sastojci za 3 kore:
  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 4 kašike ulja
  • 4 kašike brašna
  • 2 pune kašika kakaoa
  • 1 prašak za pecivo
  • mleko za prskanje kore
Fil:
  • 750 ml mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 3 kašika šećera
  • 1 kašika brašna
  • 50 gr mlevenih oraha
  • 100 gr margarina
  • 300 gr jafa keksa
  • i 180 gr šlag krema od čokolade uz mleko da se umuti
Priprema:
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Ulupati belanca sa šećerom da se dobije jaka pena pa dodati žumanca.
Polako sipati ulje i mutiti u isto vreme
Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo pa sve žicom sjediniti.
Kalup prečnika 23 cm obložiti papirom za pečenje i istresti smesu za koru pa staviti da se peče.
Kada stavite koru da se peče smanjite na 180s tepeni.
Peći oko 25 minuta zavisno od rerne.
Pečen biskvit ostaviti da se ohladi pa ga vodoravno preseći na 3 dela.
Pomešati puding, brašno i šećer sa malo hladnog mleka a ostatak staviti da provri.
kad mleko provri zakuvati umućenu masu i mešati dok se ne zgusne.
Kada se zgusnulo skloniti sa vatre pa dodati margarin i mešati dok se ne otopi.
Kada se otopio dodati orahe, izmepati i ostaviti da se ohladi.
Na kraju dodati iseckan jafa keks i dobro promešati.
Ulupati šlag krem sa mlekom ( može i kiselom vodom ).
Uzmete kalup u kojem se pekla kora, obložite ga i stavite prvu koru, pola fila, pola šlag krema, drugu koru, poprskate mlkeom, još pola fila, preko pola šlag krema i poklopite trećom korom iskrskanom mlekom.
Ostavite u frižider nekoliko sati ili 2 – 3 h u zamrzivač.
Okrenete na tacnu dva puta ili skinete obruč.
Dekorišete po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar