subota, 11. ožujka 2017.

TORTA SA VIŠNJAMA

  • na
  • 3 kašike kakaa
  •  1 prašak za pecivo
  • 1/2 kg višnji
  • 200 g šećera
  • 2 šoljice vode
  • 400 g šlag pene
  • 4 šoljice kisele vode
  • 4 kisele pavlake
Priprema:
Umutiti 12 žumanaca sa 250 g šećera i u umućeno dodati 8 kašika vrele vode. Posebno umutiti 12 belanaca i sjediniti lagano varjačom, dodati 8 kašika brašna, 3 kašike kakaa i prašak za pecivo, isto sve lagano sjediniti i od toga ispeći 3 kore na 180 stepeni po 20 minuta. Za sirup prokuvati višnje, šećer i vodu, ohladiti, procediti i sirupom prelivati kore.
Za fil umutiti šlag sa kiselom vodom, ja sam stavila 4dl kisele vode, i sjediniti sa kiselom pavlakom lagano mešajući.
Filovati ovim redom: kora prelivena sirupom, fil,  višnje,kora opet malo fila pa višnje, kora prelivena sirupom i odozgo šlag koga će ostati i za dekoraciju.

Nema komentara:

Objavi komentar