Sastojci za kore:
9 belanaca ukoliko su krupnija jaja, 10 ako su sitnija
300 gr šećera
1 kašika alkoholnog sirćeta ( octa )
Fil:
600 ml mleka
9 žumanaca
6 kašika šećera
250 gr margarina ( ja margarin menjam sa slatkom pavlakom, 250 ml jer je fil još lepši i kremastiji, samo je dobro umutite )
6 kašika brašna ( ili puding od vanile ili slatke pavlake i 2 kašike brašna, kako volite )
Još:
2 veće banane, 5 krupnih jagoda, 3 krupna kivija ( ili voće po želji )
250 ml slatke pavlake
9 belanaca ukoliko su krupnija jaja, 10 ako su sitnija
300 gr šećera
1 kašika alkoholnog sirćeta ( octa )
Fil:
600 ml mleka
9 žumanaca
6 kašika šećera
250 gr margarina ( ja margarin menjam sa slatkom pavlakom, 250 ml jer je fil još lepši i kremastiji, samo je dobro umutite )
6 kašika brašna ( ili puding od vanile ili slatke pavlake i 2 kašike brašna, kako volite )
Još:
2 veće banane, 5 krupnih jagoda, 3 krupna kivija ( ili voće po želji )
250 ml slatke pavlake
Priprema:
Uključiti rernu na 150 stepeni.
Belanca mutiti pa dodavati uz mućenje šećer i stalno mutiti
Kada se šećer otopio mutiti još nekoliko minuta.
Kada se šećer otopio mutiti još nekoliko minuta.
Ako vam se kora zalepi za papir niste dobro umutili, prekratko je bilo.
U veliki pleh od rerne staviti papir i istresti celu smesu, rasporediti i staviti u rernu i smanjiti na 120 stepeni.
Ostaviti u rerni 80 minuta, zatim isključiti rernu i tako ostaviti još 30 minuta, da se hladi zajedno sa rernom.
Dok se kora suši kuvati fil.
Pomešati žumanca sa šećerom i brašnom i doliti 150 ml mleka.
Ostatak staviti da provri pa kad provri zakuvati i mešati dok se ne zgusne i postane glatko.
Skloniti sa vatre da se skroz ohladi.
Ulupati margarin pa mu dodati pola fila, umutiti pa dodati ostatak i opet umutiti.
Ukoliko dodajete slatku pavlaku umesto margarina dobro je umutiti pa dodati pola pavlake filu koji ste malo razbili mikserom i dodati ostatak i sve umutiti.
Koru odlepiti od papira i okrenuti naopako.
Premazati preko cele kore ceo fil.
Izmeriti lenjirom i podeliti na 3 dela.
Na svaku trećinu naseći voće i poslagati.
Ulupati slatku pavlaku i premazati preko voća.
Srednji deo staviti na tacnu, preko staviti levi ili desni deo i preko preostali.
Dekorisati šlagom ili po želji, pa staviti u frižider na hladjenje pre služenja.
Nema komentara:
Objavi komentar