nedjelja, 19. ožujka 2017.

ZIMSKA PAVLOVA

zimska pavlova
Potrebno za koru:
  • 200 ml belanaca (meriti mericom, to je oko 5,6 belanaca)
  • 300 gr šećera
  • 1 kašika belog vina
  • 1 kašika kukuruzne ekspres palente
Fil 1:
  • umućena slatka pavlaka, oko pola litra ili ona u prahu čvrsto umućena sa mlekom
Fil 2:
  • skuvati oko pola kilograma smrznutog voća, sa šećerom i vrlo malo vode i zgusnuti sa nekoliko kašika gustina. Pokriti folijom da se ne uhvati korica.
Priprema:
Od belanaca, šećera,kašike vina i jedne kašike palente umutiti čvrstu smesu i razvući je na plehu od rerne debljine prsta. Peći na 140 stepeni 35 minuta. Kora će se malo podići ali neka vas to ne brine. Pečenu koru pustiti da se ohladi.
pavlova torta
Postaviti papir, okrenuti na taj papir i polako odlepiti onaj sa kore. Koru namazati slatkom pavlakom i premazati polako filom sa višnjama. Uvijati u rolat zajedno sa papirom. Stegnuti kako bi se sve povezalo. Dobro ohladiti i uživati.
zimska pavlova (2)
Ja sam ovog puta pravila sa višnjama ali je lepa Pavlova i sa šumskim voćem.
Neka vas ne brine palenta , samo se pridržavajte recepta i uživaćete u hrskavom desertu izvana i topivim unutrašnim delom. Recept je isproban.

Nema komentara:

Objavi komentar