Kolač je tako mekan i vazdušast da se jedva seče, psoebno ako ne čekate da se sve stegne nego odmah jedete :)
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 2 kašike ulja
- 4 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 50 ml mleka
- 250 ml slatke pavlake ( 150 + 100 )
- 150 gr čokolade
- 100 gr čokolade
- 3 kašike ulja
Ulupati belanca sa šećerom u čvrst sneg.
Zatim dodati jedno po jedno žumance i u mlazu ulje, sve uz mućenje.
Na kraju umešati brašno i prašak za pecivo i sve lepo izmešati da nema grudvica varjačom, ne mikserom.
Istresti sve u manji obložen pleh ( moj je dimenzija 21 x 22 cm )
Staviti da se peče nekih 15 minuta, na 200 stepeni dok odgore ne počne da žuti. Nemojte ni da je prepečete, biće suva ili tvrda.
Ostaviti da se ohladi.
Dok se kora peče zagrejati 150 ml slatke pavlake pa u vrelu dodati izlomljenu čokoladu, mešati da se otopi i sjedini , pa ostaviti da se ohladi.
Mlak fil, koji je redak staviti u frižider.
U frižideru će se jako stegnuti.
Stegnut fil izmiksirati, pa doliti onih 100 ml slatke pavlake ( neumućene ) i sve zajedno izmiksirati.
Ohladjen biskvit preseći vodoravno da se dobiju dve tanje korice pa donju isprskati sa mlekom.
Kada mleko upije naneti ceo fil i poklopiti drugom korom.
Otopiti na pari čokoladu pa pred kraj dodati ulje i sve sjediniti.
Preliti preko kolača, ravnomerno, brzo razvući pa tacnu prodrmati da čokolada ” legne” na kolač.
Ostaviti da se čokolada stegne pa poslužiti.
Nema komentara:
Objavi komentar