- 6 belanaca
- 200 gr šećera
- 150 gr mlevenih oraha
- 2 supene kašike oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 7 dcl mleka
- 6 žumanaca
- 200 gr šećera u prahu
- 2 pudinga od vanile
- 1 vanilin šećer
- 200 gr margarina
- 100 gr otopljene čokolade
- petit keks i malo mleka
Belanca umutiti u čvrst sneg uz dodavanje šećera.
Orahe, brašno i prašak za pecivo izmešati i lagano umešati u umućen sneg varjačom.
Orahe, brašno i prašak za pecivo izmešati i lagano umešati u umućen sneg varjačom.
Izliti u pleh veličine 20×30 i peći na 180 stepeni oko pola sata.
Za fil staviti mleko da provri.
Izmešati žumanca, šećer i puding pa zakuvati u mleko.
Skuvan fil presuti u posudu za hladjenje i preko njega zalepiti providnu foliju kako se ne bi hvatala korica.
Ohladjen fil sjediniti sa 200 grama umućenog margarina.
U polovinu fila dodati otopljenu čokoladu.
Redjati- kora, žuti fil, petit keks potopljen u mleko,crni fil i na kraju šlag
Skuvan fil presuti u posudu za hladjenje i preko njega zalepiti providnu foliju kako se ne bi hvatala korica.
Ohladjen fil sjediniti sa 200 grama umućenog margarina.
U polovinu fila dodati otopljenu čokoladu.
Redjati- kora, žuti fil, petit keks potopljen u mleko,crni fil i na kraju šlag
Nema komentara:
Objavi komentar