četvrtak, 9. veljače 2017.

TROSTRUKI UŽITAK


  • 6 belanaca
  • 200 gr šećera
  • 150 gr mlevenih oraha
  • 2 supene kašike oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 7 dcl mleka
  • 6 žumanaca
  • 200 gr šećera u prahu
  • 2 pudinga od vanile
  • 1 vanilin šećer
  • 200 gr margarina
  • 100 gr otopljene čokolade
  • petit keks i malo mleka
Belanca umutiti u čvrst sneg uz dodavanje šećera.
Orahe, brašno i prašak za pecivo izmešati i lagano umešati u umućen sneg varjačom.
Izliti u pleh veličine 20×30 i peći na 180 stepeni oko pola sata.
Za fil staviti mleko da provri.
Izmešati žumanca, šećer i puding pa zakuvati u mleko.
Skuvan fil presuti u posudu za hladjenje i preko njega zalepiti providnu foliju kako se ne bi hvatala korica.
Ohladjen fil sjediniti sa 200 grama umućenog margarina.
U polovinu fila dodati otopljenu čokoladu.
Redjati- kora, žuti fil, petit keks potopljen u mleko,crni fil i na kraju šlag

Nema komentara:

Objavi komentar