Kolači za domaćice
četvrtak, 9. veljače 2017.
Torta sa breskvama i voćnim jogurtom
Sastojci:
dupli paket piškota
150 gr krem sira
100 gr šećera u prahu
2 kašike ekstrakta od vanile
200 ml slatke pavlake
400 ml voćnog jogurta od breske
500 gr breskvi
10 gr želatina
Priprema:
Umutiti krem sir i šećer, pa im dodati umućenu slatku pavlaku i izmešati.
Potopiti želatin u 50 ml vode i ostaviti 10 minuta.
Za to vreme naseckati breskve na kockice. Ostaviti jednu breskvu koju ćete iseckati odgore.
Voćni jogurt dodati slatkoj pavlaci, dodati i iseckane breskve i izmešati.
Zagrejati želatin da se otopi, nikako da provri i istresti sve u krem i brzo promešati.
Piškote umakati u sok po želji i poslagati u krug u posudu koju ste izabrali, neka bude manja ili kao na slici.
Istresti ceo krem, poravnati i odgore staviti piškote koje su vam preostale.
Ostaviti u frižider najmanje 4h pa onda okrenuti na tacnu i dekorisati šlagom i onom breskvom koju ste ostavili.
Nema komentara:
Objavi komentar
Noviji post
Stariji postovi
Početna stranica
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar