srijeda, 8. veljače 2017.

Oblande sa lešnicima


Brzo i jednostavno se pripremaju, a imaju fantastičan ukus čokolade i lešnika.

Sastojci:

20 kašika mleka
250 gr šećera
200 gr margarina ili maslaca
100 gr crne čokolade
150 gr kombinovano mlevenih i seckanih oraha
350 gr mlevenog keksa ( možda malo više zavisno koliko je keks suv )

3 velika lista oblande

POmešati mleko i šećer i staviti na vatru da provri.
Kada je provrilo dodati iseckan margarin pa mešati dok se ne otopi.
Zatim dodati i čokoladu pa  i nju mešati.
Skloniti sa vatre i umešati lešnike i keks.
Promešati pa videti koliko je masa gusta.
Ako je redje dodati još malo keksa i opet promešati.
Filovati na list oblande pola fila, ali ne skroz do ivica, poklopiti drugom korom, naneti ostatak fila i preklopiti trećom oblandom.
Ostaviti da se ohladi pa staviti u frižider preko noći najbolje i sutradan seckati u štanglice.
Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar