Kolači za domaćice
četvrtak, 9. veljače 2017.
Nepečena čokoladna torta
Kora:
250 gr mlevenog keksa
70 gr otopljenog margarina
500 ml soka od narandže
Krem:
1l mleka
8 kašika šećera
3 pudinga od čokolade
200 gr čokolade za kuvanje
125 gr margarina
100 gr šećera u prahu
250 ml slatke pavlake
1 želatin ( 10gr )
40 ml vode
Dekoracija:
250 ml slatke pavlake
1 štangla čokolade
1 kašika ulja
Priprema:
Prvo se priprema puding.
Na vatru da provri staviti 800 ml mleka.
Za to vreme umutiti 3 pudinga, 8 kašika šećera i 200ml hladnog mleka.
Kad mleko provri zakuvati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne.
Kad se zgusne dodati izlomljenu čokoladu za kuvanje i mešati dok se ne otopi.
Kad se otopi ostaviti da se skroz ohladi.
Dok se puding hladi pripremiti koru.
Mleveni keks, 70 gr otopljenog margarina i sok od narandže sjediniti i umesiti.
Biće tvrdo ali tako treba, kasnije će kora pokupiti višak tečnosti iz krema i omekaniti.
Obruč od kalupa uviti prijanjajućom folijom pa ga staviti na tacnu.
Istresti smesu za koru pa rumaka utisnuti na tacnu, ravnomerno.
Kada se puding ohladio ulupaćemo 125 gr margarina sa šećerom u prahu.
Margarinu ćemo dodati puding i izmiksirati da se sjedini.
Ulupaćemo 250ml slatke pavlake pa ćemo i nju dodati umućenom kremu.
Dok mutimo kremove stavićemo želatin u vodu da nabubri.
Želatin zagrejati da se skroz otopi, nikako da provri.
U želatin ćemo dodati 2 kašike krema i sve sjediniti pa tu smesu istresti u krem i izmiksirati.
Krem će biti malo redji ali će se od želatina stegnuti.
Ovako dobijen krem ćemo istresti u kalup preko kore i ostaviti bar 3h u frižideru da se stegne ( ja sam držala sat ipo vremena u zamrzivaču ).
Ulupati slatku pavlaku pa dekorisati tortu.
Preko ispreskati sa otopljenom štanglom čokolade i kašikom ulja. Dodatno tortu prohladiti pa poslužiti.
Nema komentara:
Objavi komentar
Noviji post
Stariji postovi
Početna stranica
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar