utorak, 7. veljače 2017.

Čokoladni san


Ovaj kolač mi je na ljestvici "Top 5" čokoladnih kolača i torti… daaavno je recept postavila Mediha, ja sam ga uredila prema svom guštu (lagano izmijenjen biskvit, moja krema i glazura). Od tada, pravila sam ga i sebi i prijateljima :) Neznam zašto ga prije nisam postavila, ali upravo me na to podsjetila Leli sa svojim receptom za "Ginger-Choco Muffins" i napomenom da su biskviti s ključalom vodom nekako drugačiji, bolji…
Sastojci

Priprema

  1. 1.
    Pomiješati sve suhe sastojke u jednoj zdjeli i sve mokre sastojke (osim vrele vode) u drugoj zdjeli.
  2. 2.
    Postepeno dodavati mokre sastojke u suhe, kad se sjedine, miksati 2 minute.
  3. 3.
    Dodati vrelu vodu, promiješati, izliti u kalup za pečenje (promjera 26cm) premazan maslacem i posut krušnim mrvicama.
  4. 4.
    Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva.
  5. 5.
    Peći oko 40-45 minuta… ako je potrebno (i ovisi o jačini pećnice), slobodno pecite dulje.
  6. 6.
    Za kremu, zakuhati šećer i puding u mlijeku, u još vrući puding umiješati obje vrste čokolade i nessicu, miješati dok se sastojci ne prožmu/stope.
  7. 7.
    Biskvit horizontalno prerezati na pola i filovati toplom kremom.
  8. 8.
    Za glazuru sve sastojke otopiti na pari i premazati preko kolača…
  9. 9.
    Dobro ohladiti i… uživati u sočnim zalogajima ove neodoljive torte.

Nema komentara:

Objavi komentar