Ovaj kolač mi je na ljestvici "Top 5" čokoladnih kolača i torti… daaavno je recept postavila Mediha, ja sam ga uredila prema svom guštu (lagano izmijenjen biskvit, moja krema i glazura). Od tada, pravila sam ga i sebi i prijateljima :) Neznam zašto ga prije nisam postavila, ali upravo me na to podsjetila Leli sa svojim receptom za "Ginger-Choco Muffins" i napomenom da su biskviti s ključalom vodom nekako drugačiji, bolji…
Sličnirecepti
- 2 šalice smeđeg šećera
- 1 šalica oštrog brašna
- 1 šalica mekog brašna
- 1 1/2 žličica praška za pecivo
- 1 1/2 žličica sode
- 3/4 šalice kakaa
- 2 jaja
- 1 šalica mlijeka
- 1/2 šalice ulja
- 2 žličice arome vanilije
- 1/2 šalice ključale vode
- krema
- 2 šalice mlijeka
- 1 vrećica pudinga od vanilije
- 2 žlice šećera
- 1 žličica instant kave (nessice)
- 50 g mliječne čokolade
- 50 g bijele čokolade
- glazura
- 200 g čokolade za kuhanje
- 50 g maslaca
- 5 žlica ulja
Priprema
- 1.Pomiješati sve suhe sastojke u jednoj zdjeli i sve mokre sastojke (osim vrele vode) u drugoj zdjeli.
- 2.Postepeno dodavati mokre sastojke u suhe, kad se sjedine, miksati 2 minute.
- 3.Dodati vrelu vodu, promiješati, izliti u kalup za pečenje (promjera 26cm) premazan maslacem i posut krušnim mrvicama.
- 4.Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva.
- 5.Peći oko 40-45 minuta… ako je potrebno (i ovisi o jačini pećnice), slobodno pecite dulje.
- 6.Za kremu, zakuhati šećer i puding u mlijeku, u još vrući puding umiješati obje vrste čokolade i nessicu, miješati dok se sastojci ne prožmu/stope.
- 7.Biskvit horizontalno prerezati na pola i filovati toplom kremom.
- 8.Za glazuru sve sastojke otopiti na pari i premazati preko kolača…
- 9.Dobro ohladiti i… uživati u sočnim zalogajima ove neodoljive torte.
Nema komentara:
Objavi komentar