četvrtak, 9. veljače 2017.

Kolač sa orasima i čokoladom


  • 6 belanaca
  • 150 gr šećera
  • 110 gr mlevenih oraha
  • 1 kašika brašna
  • 150 gr crne čokolade
  • 250 ml slatke pavlake
Ulupati belanca sa šećerom da se dobije čvrsta pena pa dodati mlevene orahe i brašno.
Sve sjediniti varjačom.
Obložiti pleh od rerne pa istresti celu smesu i staviti da se peče na 180 stepeni izmedju 20 i 30 minuta zavisno od rerne.
Pečen i ohladjen biskvit preseći na tri jednaka dela, da se dobiju tri trake.
Zagrejati slatku pavlaku do tačke vrenja, ali da ne rovri pa dodati čokoladu i mešati dok se skroz ne otopi.
Skloniti sa vatre i sotaviti da se ohladi.
Kada je mlako staviti u frižider da se dodatno stegne otprilike 2h.
Zatim izmiksirati da se dobije gladak krem.
Ovim kremom premazati dve kore, preklopiti trećom i staviti glazuru.
Krem još možete praviti i od preostalih žumanaca.
6 žumanaca umutite penasto sa 6 kašik ašećera i stavite na paru da se skuva.
Kuvati 15 minuta od momenta stavljanja na vatru.
Skloniti , pa dodati 150 gr čokolade i mešati da se otopi.
Ostaviti da se ohladi.
Ulupati 200 gr margarina sa 100 gr šećera u prahu pa im dodati ohladjen krem i umutiti.
Premazati ovim kremom dve kore, preklopiti trećom i odgore staviti glazuru.

Nema komentara:

Objavi komentar