Sastojci:
- 2 pakovanja ili 500 gr “toto” keksa
- 170 gr margarina
- 200 gr šećera u prahu
- 500 ml slatke pavlake ( slatko vrhnje, halta, hulala, whipping cream )
- 200 gr krem sira
- 200 gr kisele pavlake
Priprema:
Samleti 300 gr toto keksa i dodati mu istopljen margarin, izmešati.
Biće dosta gnjecava i mekana smesa ali tako treba, stegnuće se u frižideru i biće kao keks.
Uzeti obruč od torte ( ja sam merila moj u cm, 23 cm ) staviti na tacnu pa istresti smesu i utapkati rukom.
Staviti u frižider dok napravimo fil.
Umutiti slatku pavlaku, pazite da ne bude previše, nešto kao šlag kada mutite, jer ako premutite dobićete masu kao umućen margarin, takva nam ne treba :)
Dodati šećer u prahu, krem sir i pavlaku i opet sve zajedno umutiti, taman toliko da se sve sjedini. Ni to nemojte mutiti previše.
Keks koji vam je preostao sitno izlomiti i dodati prethodno umućenoj masi.
Sve sjediniti varjačom pa istresti preko sad već ohladjene kore.
Poravnati, dobro utisnuti da nam ne bi ostalo vazduha izmedju kore i obruča.
Ostaviti da se hladi pa dekorisati po želji.
Možete od preostalog keksa ostaviti 2 pa ga smleti i posuti odgore, isprskati topingom od čokolade ili kako želite.
Tortu služiti dobro ohladjenu.
Nema komentara:
Objavi komentar