srijeda, 8. veljače 2017.

Kinder milk šnite


  • 1 gotove kakao kore ( Vincinni )
  • 500 ml slatke pavlake
  • 30 gr želatina
  • 300 gr kisele pavlake
  • 100 gr meda ( kupila sam 4 ona mala trouglića po 25 gr )
  • 200 gr čokolade
  • 50 gr margarina
  • 3 kašike mleka
U hladnu vodu ( 6 kašika ) potopiti želatin i ostaviti da odradi.
Za kolač vam idu 2 velike kore, ostane jedna pa je mžete preseći i iskoristiti za jos jedan kolačić. Na primer, umutite kesicu šlaga, dodate kiselu pavlaku, malo šećera u prahu i mlevenog keksa, oko 150 gr, time nafilujete izmedju presečenih kora.
Da se vratimo na recept.
Pomešati neumućenu slatku pavlaku, med i kiselu pavlaku i žicom izmutiti.
Odmah će početi da se vezuje i zgušnjava kako mešate.
Zagrejati želatin na vatri da se otopi, nikako da provri.
Treba da bude tečan, proziran, da nema kristala od želatina.
Dodati mu 2 kašike smese sa slatkom pavlakom i umutiti u toj posudici.
Sada sve to zajedno istresti u masu sa slatkom pavlakom i promešati žicom.
U dublji pleh staviti foliju tako da viri sa svih strana.
Staviti prvu koruistresti ceo fil, poravnati po kori i poklopiti drugom korom.
Ne stiskati previše da ne bi cureo, još je fil malo tečan.
Saviti onde delove folije što su virili napolje preko kore.
Najbolje raditi sa alu folijom jer ona zadržava oblik kada je savijete. Savijete foliju preko kora, ka unutra i ostavite u frižider preko noći.
Sutradan izvadite zajedno sa folijom i otopite na margarinu čokoladu i kada se sve otopilo dodate mleko i bržo mešate da se sjedini.
Prelijete kolač, prodrmate levo – desno, da se poravna glazura i ostavite da se stegne, ne treba u frižider.

Nema komentara:

Objavi komentar