srijeda, 8. veljače 2017.

Sipana pita od jabuka



Jeftin i jako brz kolač koji ćete pripremiti lako pripremiti i dok spremate ručak.


Suvi sastojci:
  • 2 čaše ( od 200 ml ) brašna
  • 2 čaše griza
  • 1 čaša šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
Fil od jabuka:
  • 1,5 kg neočišćenih jabuka
  • 1 čaša šećera ( od 200 ml )
  • 5 gr cimeta ili po želji
  • 1 vanilin šećer
Odgore 150 gr margarina 
Priprema:
Prvo pripremati jabuke, da bi pustile sok.
Očistiti i izrendati jabuke pa dodati šećer, vanilin šećer i cimet.
Sve promešati pa ostaviti da odstoji dok pripremite suve sastojke.
Pomešati brašno, griz, vanilin šećer i prašak za pecivo.
Pleh dimenzija 30 x 20 cm dobro premazati margarinom.
Na dno posuti trećinu suvih sastojaka pa preko njih kašikom redjati pola smese sa jabukama.
Smesa sa jabukama treba da je sočna, da ima onog soka, pa sipate i nejg jer uz njegovu “pomoć” suvi sastojci će se namočiti.
Preko opet trećinu suvih sastojaka, ostatak jabuka i preko njih ostatak suvih sastojaka.
Preko svega poslagati ravnomerno margarin isečen na kriške.
Staviti da se peče oko 40 minuta na 180 stepeni.
Posle 40 minuta izvadie pa pipnite rukom odgore, ako je još jako mekano vratite još 10 minuta, a ukoliko nije nego se stvorila hrskava korica gotova je.
Pečenu pitu ostavite da se ohladi, pa pospite šećerom u prahu.
Isecite i poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar