Kolači za domaćice
četvrtak, 9. veljače 2017.
Čokoladna torta sa orasima
Sastojci za kore:
6 jaja
150 gr brašna
180 gr šećera
30 gr kakaoa
Krem:
450 ml slatke pavlake
300 gr tamne čokolade
200 gr oraha
50 gr putera
50 ml mleka
rum po želji
Sirup:
200 gr šećera
400 ml vode
po želji rum
Glazura:
200 gr tamne čokolade
50 gr putera
50 ml slatke pavlake
Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom u čvrst sneg.
Dodati zatim žumanca i umutiti.
Na kraju dodati brapno i kakao pa sve sjediniti varjačom, da nema grudvica.Zagrejati za to vreme rernu na 180 stepeni pa sve istresti u podmazan pleh 20 x 30 cm ili približnih dimenzija i staviti da se peče oko 40 minuta zavisno od rerne.
Pečen biskvit ohladiti.
Dok se biskvit peče prokuvati vodu sa šećerom i ostaviti da se hladi. Po želji dodati rum.
Rastopiti čokoladu na pari sa puterom i mlekom, pa ostaviti da se ohladi.
Ulupati slatku pavlaku pa je doadti ohladjenoj čokoladi i sve umutiti.
Zatim dodati mlevene orahe i po želji rum pa sve sjediniti.
Pečen i ohladjen biskvit preseći vodoravno na tri dela, da se dobiju tri tanje korice.
Prvu koricu staviti na tacnu, isprskati sa sirupom, pa namazati 1/3 fila, tako uraditi i sa druge dve kore.
Za glazuru sve sastojke otopiti i premazati preko cele torte pa ostaviti na torta ” odmori” nekoliko sati pre posluženja.
Nema komentara:
Objavi komentar
Noviji post
Stariji postovi
Početna stranica
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar