Prelep kremast kolač sa Milka čokoladom i kremom od vanile. Obradovaće vaše ukućane sigurno.
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 5 kašika hladne vode
- 4 kašike brašna
- 1 kašika kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
- 3 žumanca
- 250 ml mleka
- 80 gr kristal šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 kašika gustina, puna
- 100 gr maslaca
- 3 jaja
- 80 gr kristal šećera
- 100 gr Milka čokolade ( tamne ili mlečne )
- 100 gr maslaca
- šlag ili slatka pavlaka
Ulupati penasto belanca pa postepeno dodavati vodu uz mućenje.
Dodati šećer pa mutiti dok se ne dobije jaka pena i šećer se istopi.
Kada se šećer istopi dodati žumanca.
Umutiti pa dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjediniti varjačom.
Dok to radite rerna se zagreva na 180 stepeni.
Istresti masu u obložen pleh dimenzija 20 x 35 ili 30 x 30…i sličnih…
Peći oko 25 minuta.
Ohladjen biskvit preseći vodoravno da se dobiju dve tanke korice.
Pomešati za vanila krem mleko, brašno, šećer, žumanca i vanilin šećer i gustin.
Umutiti pa staviti na srednju vratu uz mešanje da se skuva.
Skuvan fil skloniti sa vatre pa ohladiti.
Ulupati penasto maslac pa mu dodati ohladjen krem i umutiti.
Kremovi su nešto mekši, ali neka vas to ne brine, pri razmazivanju nemojte ići skroz do ivice jer će sami lepo da legnu na korice i one će upiti višak tečnosti, a pri tome fino omekaniti.
Za Milka krem pomešati jaja, šećer i izlomlenu čokoladu, pa staviti na paru.
Mešati dok se sve ne otopi i sjedini.
Zatim ostaviti na pari do 10 minuta da se kuva uz mešanje pa skloniti i ohladiti.
Ulupati penasto maslac pa dodati mu ohladjen krem i sve umutiti.
Na prvu koru naneti beli krem, poklopiti drugom korom pa naneti Milka krem i sve na kraju prekriti šlagom ili slatkom pavlakom.
Ohladiti pa poslužiti.
Nema komentara:
Objavi komentar