četvrtak, 9. veljače 2017.

Ruže od čokolade



Jednostave ruže od čokolade na vašim tortama. Mislila sam da će biti teško ali nije. Takodje vremenski ne traje predugo, koliko otopite čokoladu i umešate glukozni sirup ili bombon sirup, sasvim je svejedno. On nije skup, a ima ga svaka prodavnica zdrave hrane. Posle samo pravite ržice a tehnika čep i čaša to olakšavaju i idu brzo.


ruze od cokoladeZatim otkinite opet malo parče, kao rafaelo kuglica, izmesite, stisnite dlanovima, pa malo prstima istanjite sredinu. Stavite na sto i čepom od soka, ja sam od tetrapaka od 2l, on je malo veći nego onaj od coca – cole, isecite dva ili četiri kružića, zavisno od toga kolika je masa koju ste razvukli.
Uzmite jedan kružić i prstima istiskajte ivicu pola kružića. Fino će se istanjiti.
Sada taj kružić namotajte oko kupolice.
Ponovite isti postupak i savijte oko kupole ali na suprotnoj strani od prvog kružiča.
Isto to uradite i sa druga dva kružića samo što sad nemojte jako oko kupole da savijete nego malo šire. Vaš pupoljak je gotov. Može tako da ostane.
ruze od cokolade-2
Za dodatak na pupoljak potrebna vam je čaša od 200 ml i još premešene mase tanko razvučene.
Izvadite dva kruga čašom i presecite ih na pola.
Istanjite opet prstima ivice polukruga i namotajte oko pupoljka jednu polovinu kruga, opet istanjite ivice pa na suprotnu stranu  savijte drugu polovinu kruga.
ruze od cokolade-3Ostalo vam je još dva, ponovite sve prema slikama i ružica je gotova.
Možda će vam trebati više vremena kod pravljenja prve dve ružice, posle ide kao od šale. Ja sam ih pravila prvi put.
Ako imate dole veliko zadebljanje ispod ružice samo odsecite.

Nema komentara:

Objavi komentar