Kolači za domaćice
četvrtak, 9. veljače 2017.
Piškota torta sa kafom
Sastojci:
500 gr krem sira
400 gr piškota
400 ml slatke pavlake
4 žumanca
6 kašika šećera u prahu
2 kesice vanilin šećera
2-3 kašike kakaoa
300 ml kafe ( zasladjene )
Priprema:
Ulupati žumanca sa šećerom u prahu dok ne pobele pa staviti na paru da se skuvaju ( kuvati 10 minuta )
Skloniti da se ohladi.
Ulupati slatku pavlaku sa vanilin šećerom.
Umutiti i krem sir.
Sjediniti umućen krem sir i slatku pavlaku i umutiti, pa sve dodati ohladjenum žumancima i sjediniti.
Pre dodavanja, žumanca posebno ” razbiti” mikserom.
U kalup prečnika 23 cm poslagati piškote umočene u kafu, pa poslagati i na dno posude.
Istresti pola krema, pa poslagati sloj piškota ummočenih u kafu preko i preko njih naneti ostatak krema.
Posuti kakaom odgore i dobro ohladiti i poslužiti.
Nema komentara:
Objavi komentar
Noviji post
Stariji postovi
Početna stranica
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar