četvrtak, 9. veljače 2017.

Kolac sa cokoladom i orasima


  • 4 belanca
  • 125 gr šećera
  • 120 gr mlevenih oraha
  • 1 kašika brašna
  • prstohvat soli
  • 4 žumanca
  • 125 gr šećera
  • 2 kašike mleka
  • 25 gr kakaoa
  • 125 gr margarina
  • ekstrakt vanile ili ruma po želji
  • 100 gr čokolade
  • 3 kašike ulja
  • seckani orasi
Ulupati belanca sa prstohvatom soli pa dodati šećer i nastaviti mućenje.
Kada ste ih dobro umutili i pena je postala čvrsta dodati mlevene orahe i brašno pa sjediniti varjačom.
Istresti sve u obložen veliki pleh od rerne i staviti na 170 stepeni da se peče 20 – 25 minuta.
Pečen biskvit ohladiti pa preseći po širini na tri jednaka dela, da se dobiju tri jednake trake.
Ulupati žumanca sa šećerom, dodati mleko i staviti na paru da se kuva.
Kuvati 10 – 25 minuta od stavljanja na paru.
Na pola kuvanja dodati kakao i mešati.
Ostaviti da se ohladi.
Margarin sobne temperature ulupati da bude panest pa mu odati ohladjen krem i umutiti sve zajedno.
Premazati dve kore ovim filom i preklopiti trećom korom.
Otopiri čokoladu sa uljem, premazati preko kolača pa posuti bogato orasima.
Ostaviti kolač malo da odstoji pa poslužiti.

Nema komentara:

Objavi komentar