Odlična kombinacija fanta soka i jaffa keksa u jednoj nepečenoj torti koju ćete brzo završiti, a preostalo vreme uživati u njoj.
- 300 gr bilo kojeg mlevenog keksa
- 100 gr mlevenih oraha ili lešnika
- 150 gr margarina ili maslaca
- 50 gr šećera u prahu ( ili po želji, ja sam imala sladji keks pa sam dodala samo malo )
- 200 ml fanta soka
- 1l mleka
- 3 pudinga sa ukusom vanile
- 200 gr margarina ili maslaca
- 3 kašike šećera
- 100 gr šećera u prahu
- 200 gr jafa keksa ( 150 gr je jedan paketić, ostatak od 100 gr sam iskoristila za dekoraciju, a ukoliko baš volite jaffa keks ili želite da torta bude višlja, samo podelite fil umesto na 2 na tri dela i umesto jednog ipo paketa stavite tri paketa jaffa keksa i eto slavljeničke torte, na primer )
- fanta za umakanje jaffa keksa
800 ml mleka staviti da provri. Pomešati puding, šećer i preostalo mleko .
Kad provri zakuvati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne, zatom skloniti sa vatre, odmah prekriti folijom da se ne uhvati korica i ostaviti da se skroz ohladi.
Ulupati margarin za donji sloj sa šećerom u prahu, pa dodati keks i sok i opet umutiti.
Masa bi trebalo da je tvrdja ali da može da se umuti, to sve zavisi od keksa koji imate.
Ukoliko je masa pretvrda samo malo još soka dodate i obrnuto, dodate keksa.
Na tacnu stavite obruč od kalupa i istresete celu masu za donji sloj i kašikom oblikujete. Ako nemate kalup možete odmah na tacnu, može da se oblikuje, mada je sa kalupom preciznije i lakše.
Ulupati margarin sa šećerom u prahu za puding pa dodati pola pudinga umutiti i dodati ostatak pudinga pa opet umutiti. Ne mutiti dugo.
Staviti pola na donji sloj od keksa i ravnomerno rasporediti.
Umakati jafa keks u fantu i slagati tako što čokoladni deo okrećete prema dole.
Tamo gde ostane prostor izmedju kolutova isečete kolut na 4 dela pa zabodete izmedju tako da svuda ravnomerno bude jafice.
Preno naneste ostak fila i stavite u frižider nekoliko sati ili u zamrzivač sat – dva.
Nožem odvojite od kalupa ivice i skinete obruč, malo poravnate i dekorišete po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar